Blogbejegyzések

2019.03.21

Sokszor felmerül a kérdés az emberekben, mikor egy autómentőn látnak egy sérült autót hogy vajon mi történhetett?

Sok eset van amire nem tudunk felkészülni:

- Kátyú okozta sérülés

- Baleset

- Műszaki hiba

- Defekt (pótkerék hiányában szállítani kell)

  Minden évszaknak megvan a maga felkészülése az autózásban.

- Tél: fagyálló bemérése, téli gumi felszerelése, téli szélvédőmosó ellenőrzése, izzók ellenőrzése.

- A téli hónapokban nagyon rövidek a nappalok ezért érdemes a látni és látszani alapelvet követni, ehez még hozzátenném hogy a látni alatt azt is értem hogy tisztán tartani a szélvédőket kívül, belül mert a biztonságos vezetésben elengedhetetlen hogy a sofőr jól tájékozódjon.

- Ha tél akkor törik szakad mert fagy! érdemes minden esti leállásnál az ablaktörlő lapátokat felhajtani mert ha lefagy akkor szakad. Az ajtók és szigetelésük védelme is nagyon fontos ezért javasolnám hogy a fagyok elött érdemes wd40 vagy valami hasonló zsírzóval átkenni  a szigetelő gumikat, illetve a zárakba fújni.

Tavasz:

Tavasszal a fő probléma a Kátyúk. Sajnos a téli fagy károk okozta kátyúkat nem tudják olyan gyorsan helyreállítani ezért nekünk is nagyon figyelmesen kell vezetnünk. A tavaszi időjárás csalafinta mert lehet hogy nappal ragyogó az idő de éjszaka még fagy van ezt sokan nem veszik figyelembe ezért megcsúsznak.

Nyár:

Nyáron a nagy forróság okozta szervezeti kimerülés ami befolyásolja a vezetést, ezért ha nem érzi jól magát álljon meg egy hűvös helyen pár percet pihenni es ami még fontos hogy sok folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe.

Ha már folyadék akkor a nyár legnagyobb kihívása az autók számára a nagy melegben araszolás ekkor szokott felforrni a hűtővíz és rosszabb esetben szét is robban egy gyengébb cső. Ebben az esetben mindenképpen álljon félre és hívjon segítséget.

Ősz:

Ősszel megerősödik a forgalom ami sok veszélyt rejt magában, az emberek ingerültek, késésben vannak, figyelmetlenek.... Ezek mellett késő ősszel már éjszakánként beköszönthet a fagy ami a párás időnek köszönhetően csúszós síkos útszakaszokat okoz, ez nagyon veszélyes.